SliderSocialUltima ora

Încă 60 de spații pentru tinerii din Motru

La Motru deja se construiește un bloc cu 30 de locuințe sociale, însă nu ar fi îndeajuns pentru numărul de solicitări înregistrate de primăria municipiului. Din spusele primarului localității, circa 200 de cereri au fost înaintate autorităților locale, însă orașul nu dispune de atât de multe spații.

Cosmin Morega susține că a găsit totuși o soluție. Acesta a propus schimbarea destinației actualului centru social care dispune de 60 de spații de cazare. Este vorba despre garsoniere confort 1 care în prezent nu sunt utilizate la capacitate maximă, iar întreaga clădire ar cheltui prea mulți bani de la bugetul local.

Câțiva angajați se ocupă  de acel spațiu, așadar trebuie plătite salarii, pe lângă utilități și alte cheltuieli. Morega vrea astfel pe de o parte să onoreze cererile, pe de altă parte să înlăture cheltuielile zadarnice și să aducă bani la bugetul local. Chiria pentru o astfel de locuință nu ar fi mai mare de 200 de lei. Înmulțit cu cele 60 de garsoniere, circa 12000 de lei lunar ar intra în vistieria municipiului, bani care, într-un an de zile s-ar putea transforma într-o altă investiție.

Astfel s-ar și economisi banii care în prezent sunt folosiți inutil. Centrul Social funcționează în prezent pentru persoanele fără adăpost, vulnerabile sau agresate. 10 angajați sunt plătiți de primărie pentru a se ocupa de acest Centru cu un fond de salarii  ce se ridică la 50 000 de lei. Până în luna decembrie a anului trecut nu a putut fi schimbată destinația clădirii din cauza garanției lucrării, însă cum aceasta a expirat, procedura poate începe.  Centrul a fost reabilitat acum 5 ani, iar fiecare garsonieră dispune de baie, bucătărie și utilități.

Deocamdată nu se știe ce se va întâmpla cu salariații care se ocupă în prezent de centru. Morega spune că va găsi o variantă și pentru angajați. În cazul în care aceștia nu vor putea fi relocați, se vor organiza concursuri la care să participe și să ocupe un loc de muncă, pentru a nu rămâne fără niciun venit.

Back to top button