SliderSocialUltima ora

Se vor monta biofiltre la Groapa de Gunoi

Problema „Groapa de Gunoi” nu s-a încheiat, cel puțin deocamdată.Peste ăuțin timp depozitul de deșeuri și-ar putea relua activitatea dacă se constată că administratorii și-au dus la îndeplinire obligațiile. Luni s-a constituit o comisie la nivelul Prefecturii Gorj care zilele acestea se află la fața locului pentru a analiza situația.

Comisia cu pricina este constituită din reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu dar și a Comisariatului Județean, iar în funcție de constatările acestora se va lua în final o decizie.

Prefectul de gorj, Corneliu Răducan Morega spune că vor fi montate biofiltre, suplimentar față de cerințele Gărzii Naționale de Mediu. Acestea vor fi instalate la stațiile de tratare a levigatului, cu toate că a scăzut cantitatea.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu speră ca odată cu modificările aduse depozitului, disconfortul olfactiv să dispară, iar cetățenii să poată respira liniștiți.

Analiza comisiei ar putea fi finaliată săptămâna aceasta, iar mai apoi urmează notificarea Agenției pentru Protecția Mediului. Dacă se constată că totul este pus la punct, ar putea fi ridicată suspendarea pe 6 luni, iar Groapa de Gunoi și-ar relua activitatea.

Back to top button