CulturaSliderSocialUltima ora

Școala Săvoiu, în top la Evaluarea Națională

După centralizarea notelor și calcularea ratei de promovabilitate, unitățile de învățământ din România au început să pună cap la cap mediile absolvenților. Astfel, în județul Gorj, se pare că fruntași în ceea ce privește notele obținute sunt cei de la Școala Gimnazială Constantin Săvoiu din Târgu Jiu care se pot mândri cu cele mai mari medii.

Daria Dincă, a obținut cea mai mare notă la Evaluarea Națională, 9,95. Aceeași notă au obținut-o și Dragoș Curelea și Traian Avram de la Școala numărul 1 din Motru. Așadar, eleva de la Constantin Săvoiu se poate mândri cu faptul că este singura din municipiul Târgu Jiu care a reușit performanța de a se apropia cât mai mult de media 10, cel puțin înainte de depunerea contestațiilor.

Elevii de la Școala Gimnazială Constantin Săvoiu au obținut 5 note de 10 la matematică, 4 note de 9,90 la limba și literatura română și 7 medii peste 9,70.

Totuși, sute de elevi au fost nemulțumiți de notele primite. 324 de absolvenți de gimnaziu au depus contestație, cei mai mulți la limba și literatura română, acolo unde au fost doar câteva  note de 10. Din totalul contestațiilor, 184 au fost depuse la română și 140 la matematică.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

Back to top button