SliderSocialUltima ora

FACEBOOK SPRIJINĂ POLIȚIA ROMÂNĂ

„Alertă Răpire Copil” este un mecanism național de alertă publică, care se declanșează în situații de răpire a unui copil ori în situații în care vorbim de un copil dispărut, a cărui viață poate fi în pericol.

După declanşarea alertei, oricine are vreo informaţie despre copilul răpit, este rugat să anunţe imediat poliţia.

Disponibilitatea platformei de social-media, de a deveni partener al Mecanismului „Alertă Răpire Copil”, oferă posibilitatea diseminării, către utilizatorii acesteia, a alertelor generate în cazul declanșării mecanismului. România, prin Poliția Română, este cea de-a 24-a țară din lume care colaborează cu Facebook pentru găsirea copiilor răpiți.

Mecanismului „Alertă Răpire Copil” este similar sistemului „Amber Alert” din Statele Unite ale Americii.

Mediatizarea alertelor prin intermediul Facebook necesită transmiterea acestora într-un format specific către platforma social-media.

Totodată, pe lângă informațiile specifice transmise către rețeaua de socializare, mesajul de activare va fi însoțit de un link URL către comunicatul de presă al Poliției Române, despre cazul care a dus la declanșarea mecanismului. Comunicatul va fi publicat atât pe site-ul cât și pe pagina de socializare a Poliției Române. Astfel, utilizatorii pot accesa, prin intermediul link-ului, mai multe informații legate de cazul mediatizat. De la operaționalizarea Mecanismului, în anul 2011, au fost declanșate 8 alerte, toate fiind clarificate rapid, în urma investigațiilor făcute de polițiști și a informațiilor obținute de la cetățeni, fiecare caz având caracteristici și rezolvări specifice.

 

Back to top button