Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaSliderSocial

CJCPCT găzduiește o nouă expoziție

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj organizează în această perioadă expoziția cu numărul 20. În cadrul acesteia vor fi prezentate costume populare românești, iar expoziția este  una eveniment. Ceea ce se prezintă acolo semnifică atât o valoare cât și o simbolistică deosebită.

Desenele sunt realizate în anii ’30 de către Gheorghe Tăzlăuanu, un cercetător și folcorist de valoare al României. Acestea sunt făcute după gravuri ce datează la mijlocul secolului al XIX –lea.

Vestimentația prezentată aparține celor 3 mari provincii românești, de pe vremea când portul popular nu era purtat doar la zi de sărbătoare, ci era îmbrăcămintea de zi cu zi a  românilor.

La acea vreme, costumul popular reprezenta vestimentația de sărbătoare pregătită de fete, ce intra în concurs cu cea făcută de alte comunități fie învecinate fie mai îndepărtate.

Centrul invită la expoziție pe toți cei care  iubesc portul popular românesc și nu numai. Va rămâne în sala Florin Iusuf aproximativ o săptămână, iar apoi o parte dintre fotografii vor fi expuse la Cerneți, în județul Mehedinți.

În perioada următoare Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Traditionale gorj va organiza si alte evenimente, in special dedicate Bicentenarului Tudor Vladimirescu.

Articole similare

Back to top button