Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SliderSocialUltima ora

Transalpina s-a redeschis!

Începând de miercuri s-a reluat circulația pe Transalpina, după ce șoseaua a fost deszăpezită timp de câteva săptămâni. Ieri o comisie tehnică a inspectat cea mai înaltă șosea pentru a da verdictul final. Directorul de Întreținere din cadrul CNAIR, Florin Dascălu, a străbătut drumul pentru a se asigura că totul este  în regulă.

Dascălu spune că mai trebuie efectuate câteva lucrări pentru a spori siguranța circulației, pentru ca traficul să se desfășoare fără probleme. Au fost montate indicatoarele și parapeții, așadar, toate lucrurile sunt în regulă din acest punct de vedere.

Imediat după înlăturarea barierelor din beton turiștii nerăbdători s-au și  aventurat pe Transalpina. Chiar dacă în vârful muntelui atmosfera este una răcoroasă, oamenii dornici de aer curat și-au scos din dulap hainele de iarnă. Pe alocuri se pot vedea și petece de zăpadă, încă prezente pe crestele munților.

Circulația în zonă se va face totuși cu restricții.

Turiștii care vor să vadă Transalpina o pot face doar pe timpul zilei. Numai autovehiculele cu masa maxima autorizată mai mica de 3,5 tone pot circula și doar în intervalul orar 07.00 – 21.00, după cum transmit reprezentanții IPJ Vâlcea.

Mai mult, există și o limită a vitezei ce se rezumă la 30 de km/h. Totuși, pe sectorul Obârșia Lotrului – Curpăt se circulă fără restricții.

„Drumul Regelui” a fost închis în toamna anului trecut, iar anul acesta a fost redeschis cu două săptămâni mai devreme. Dacă nu apar alte modificări, cea mai înaltă șosea din România va putea fi circulate până la 1 noiembrie.

Articole similare

Back to top button