CulturaSliderUltima ora

Festivalul „În pași spre infinit”, în weekend

Festivalul Național de Balet și Dans Modern este pe ultima sută de metri cu pregătirile. „În pași spre infinit” va găzdui dansatori de toate vârstele și de pe tot teritoriul României.

Concursul se află deja la a șasea ediție și va începe sâmbătă la Teatrul de Vară din Târgu Jiu, de la ora 11:00. Vor intra atunci în competiție concurenții de la secțiunea dans modern, pe categorii de vârstă, de la cea mai mare la cea mai mică.

Ziua de duminică este dedicată baletului. Participanții vor concura tot pe categorii de vârstă, iar evenimentul se va desfășura la Teatrul Dramatic Elvira Godeanu din Târgu Jiu.

Competiția se anunță a fi una acerbă. Deja s-au înscris aproximativ 300 de concurenți, atât copii cât și tineri, care se pregătesc intens pentru acest festival.

Concurenții provin atât din Gorj cât și din alte județe ale țării precum Timiș, Vâlcea, Dolj, și Olt, dar și din Covasna sau Municipiul București. Două comisii de jurizare vor stabili cine este cel mai bun din cei care vor participa la evenimentul din acest weekend.

La stabilirea câștigătorului se va avea în vedere originalitatea interpretării, mișcarea scenică, selectarea tematicii dansului în concordanță cu vârsta copilului, costumația, sincronizarea pașilor de dans, a ritmului cu muzica.

Back to top button