ActualitateSliderSocialUltima ora

”În birou la Călinoiu s-a discutat arestarea mea!”

Era luna noiembrie 2013 când Marin Condescu, ocupa funcția de Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Clubului de Fotbal Pandurii Târgu Jiu și a fost reținut pentru înşelăciune, delapidare, fals în înscrisuri, uz de fals şi spălare de bani.

Procurorii au avut  pentru  Condescu o cascada de acuzatii: inselaciune, delapidare, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals si spalare de bani.

Problemele de natura penala ale presedintelui de la Pandurii au inceput in 2011 când a facut atunci o serie de imprumuturi la banca in nume personal, iar banii ii dadea echipei de fotbal. Anchetatorii au spus că, la recuperarea imprumuturilor, Condescu ar fi luat cu 200.000 de lei in plus, folosindu-se de acte false.

Politistii au cercetat si modul in care Clubul Pandurii a incheiat un contract de cesiune de creante de 1,6 milioane lei, cu firma care asigura tichete de masa pentru mineri.

In calitate de presedinte al Federatiei Nationale Mine Energie si al Uniunii Sindicatelor Miniere din Romania, Marin Condescu ar fi convins anumite persoane sa-i permita sa foloseasca sumele datorate firmei in interiorul echipei de fotbal, iar datoria sa fie stinsa ulterior.

La mai bine de 8 ani de când acesta a fost reținut pentru 24 de ore, Marin Condescu a declarat în emisiunea Talk Show de la Gorj TV, că știa toți pașii care urmau a fi făcuți privind arestarea sa.

Chiar a relatat cum că cel care l-a informat că va fi reținut a fost Florin Cârciumaru care atunci ocupa funcția de primar al municipiului Târgu Jiu.

”Totul s-a întâmplat în birou la Călinoiu. La el s-a decis arestarea mea” mai spune acesta.

Pentru el, acel episod a fost unul favorabil care l-a făcut să-și dea seama de cine îi este aproape și cine nu. Condescu spune că i-a iertat pe toți care i-au vrut răul.

De asemenea, acesta a mai spus că mai multă lume știa de faptul că o să fie arestat. Aflat la un botez în acea perioadă, un deputat l-a anunțat pasul care urma să aibă loc.

Acesta mai spune că a fost liniștit pentru că oricât ar fi încercat procurorii să cerceteze nu ar fi reușit să găsească ceva penal pentru că totul a fost făcut sub forme legale.

Condescu a cunoscut o ascensiune in anii 90, odata cu dezvoltarea sindicatelor miniere in Romania, dar acesta va deveni celebru dupa ce, cu ajutorul lui, echipa de fotbal Pandurii Targu Jiu a renascut din cenusa.

 

Articole similare

Back to top button