ActualitateSliderUltima ora

„Cadou” de 1 Iunie oferit de IPJ Gorj

Picturile murale realizate de polițiștii gorjeni săptămâna trecută în cadrul unei unități de învățământ de pe raza municipiului Târgu Jiu au continuat și în această săptămână.

Cum astăzi copiii din întreaga lume își sărbătoresc ziua, Inspectoratul de Poliție Județean Gorj a hotărât să pună un zâmbet și pe chipul copiilor care locuiesc la centrul de mame.

Astfel, în perioada 29 – 31 mai, polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Gorj au desfășurat activități de picture murală la sediul D.G.A.S.P.C. Gorj – Centrul de servicii de protecție a cuplului mamă-copil, din municipiul Târgu-Jiu, pentru a face o bucurie copiilor care locuiesc în centru, împreună cu mamele lor.

Copiii i-au primit pe polițiști cu brațele deschise, bucurându-se de supriza acestora, inițiativa fiind apreciată de toți beneficiarii centrului.

Activitatea a fost desfășurată cu scopul îmbunătățirii mediului în care copiii își desfășoară cea mai mare parte din timp, fiind locul unde aceștia se dezvoltă, interacționează și socializează.

Centrul maternal este un serviciu de tip rezidențial pentru protecția copilului, organizat pe model familial, cu caracter temporar, care se adresează cuplului mamă-copil în situații de risc. Acesta are misiunea de a preveni separarea copilului de părinții săi și de a permite formarea, menținere și întărirea legăturilor familiale precum și sprijinirea familiei pentru asumarea responsabilităților parentale.

Centrul de mame din Târgu Jiu poate oferi servicii pentru 8 cupluri mamă-copil, serviciile acordându-se pe o perioadă determinată de timp, se află într-o arie teritorială cu acces la serviciile oferite de către comunitate. Amplasamentul și amenajarea interioară a Centrului maternal sunt în concordanță cu nevoile de asistență ale cuplului mamă-copil. Organizarea și dotarea spațiului favorizează implicarea mamei în îngrijirea copilului său și responsabilizarea ei pentru modul în care copilul său se dezvoltă.

Back to top button