ActualitateSliderUltima ora

SELFIE PE TREN NU IA LIKE-URI, IA VIEȚI!

Polițiștii gorjeni au demarat și la nivelul județului nostru campania intitulată „SELFIE PE TREN NU IA LIKE-URI, IA VIEȚI!” cu scopul de a preveni accidentele ce au loc periodic din cauza tendinței tinerilor de a ieși în evidență, fotografiindu-se în locuri periculoase.

O fotografie pe tren poate părea o idee bună pentru o postare în social media, însă puțini sunt cei care știu riscurile pe care escaladarea unui vagon de tren le presupune, în principal cel de producere a arcului electric și a electrocutării la rețeaua de înaltă tensiune.

Este important de știut faptul că arcul electric se poate produce fără un contact direct cu rețeaua de înaltă tensiune, iar pe lângă acesta, căderea de la înălțime poate produce traume grave.

Pentru conștientizarea acestui pericol, Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității a inițiat, în anul 2020, Campania Selfie pe tren nu ia like-uri, ia vieți!

În cadrul acestei campanii, polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj au desfășurat o serie de activități informativ-preventive, ce au avut ca scop conștientizarea de către copii și tineri a pericolului reprezentat de arcul electric, care se poate forma atunci când te afli în apropierea liniilor de înaltă tensiune.

În colaborare cu Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu”, Târgu Jiu, a fost realizat un material video în cadrul acestei campanii, prin realizarea unui experiment în laborator.

În România, zeci de de copii și tineri au murit după ce au încercat să își facă un selfie ieșit din comun, iar psihologii consideră că aceste tragedii se întâmplă din cauza goanei după validare socială.

Back to top button