ActualitateSliderUltima ora

O ședință cât o comedie

Dezbaterea de vineri din Sala Maura a Prefecturii Gorj s-a lasat cu momente spumoase si replici memorabile. Ceea ce s-a vrut  a fi o sedinta decenta si constructiva pentru bunastarea minerilor s-a transformat intr-o comedie demna de operele lui caragiale. Noi le-am adunat pe toate si le-am pus in materialul urmator.

Ședința de vineri s-a lăsat cu aplauze și huiduieli pentru participanți. În timp ce Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega a fost ovaționat ca războinicii întorși de pe câmpul de luptă, deputatul Gheorghe Pecingină și președintele FNME, Dumitru Pîrvulescu au fost huiduiți de mulțimea adunată în Piața Prefecturii.

Ședința a început stângaci încă de la venirea invitaților. Chiar dacă cei doi colegi de partid se așezaseră deja, senatorul Iordache nu a băgat de seamă și s-a dus lângă fratele de coaliție, Radu Miruță. Ulterior a fost ridicat de pe scaun de deputații liberali și s-a așezat pe locul său însă tot lângă deputatul USR.

Când au început să se încingă spiritele, deputatul liberal Pecingină și-a expus punctul de vedere ferm, cu pumnul în masă… ca la olteni.

Apoi au început acuzele, iar principalul vizat a fost chiar prefectul Corneliu Răducan Morega, căruia i s-a reproșat conducerea ședinței și afinitatea față de USR, spunându-i-se să fie independent. Totuși, cei care au solicitat imparțialitate sunt tot cei care printr-o ordonanță au trecut prefecții în rândul demnitarilor, așadar, ei l-au făcut pe reprezentantul Guvernului în Teritoriu om politic.

Schimbul de replici a continuat și cu deputatul Miruță însă cel din urma susține că are „altă educație” și nu ii răspunde lui Iordache în același stil.

Atmosfera tensionată din Sala Maură a amplificat nemulțumirile protestatarilor.

Prefectul a încercat să intervină dar..

Situația a devenit și mai amuzantă când deputatul Dan Vîlceanu încerca să lămurească minerii, iar în spatele său Gheorghe Pecingină și o persoană ce filma întraga dezbatere se certau întocmai ca și elevii din ultima bancă atunci când profesorul predă lecția.

Spre finalul ședinței, când Dan Vîlceanu este rugat să facă tot posibilul pentru a-i mulțumi pe mineri, răspunsul său a fost …

Cât despre cei care „se dedică tot timpul bunăstării oamenilor”, însă acum se află în opoziție, aceștia au avut alte lucruri mai importante de făcut decât să se implice în jocul de idei pentru rezolvarea problemelor.

Ședința nu a avut o concluzie finală dar a fost anunțată introducerea proiectului pe ordinea de zi.

Back to top button