ActualitateSliderSocial

Transalpina trebuie să stea deschisă cât mai mult timp!

Transalpina trebuie să stea deschisă cât mai mult timp! Este mesajul transmis de Radu Miruță, deputatul USR, pe pagina sa de socializare.

La doar câteva zile după ce Mihai Weber, deputatul PSD, le-a transmis autorităților că trebuie deschisă Transalpina, deputatul USR, Radu Miruță, spune că a avut la Parlament o întrevedere cu ministrul transporturilor, Cătălin Drulă care va modifica reglementarea actuala conform căreia Transalpina va fi blocata o perioada fixa de timp pe an, așa cum este in prezent, iar echipele de la DRPD Craiova si SDN Târgu Jiu vor interveni.

Fiindcă mai mult ca în alți ani, din cauza pandemiei, hotelierii din Rânca au avut o perioada complicata, Transalpina va fi deschisa in curând, in sprijinul acestor agenți economici, in primul rând.

Termenul legal din prezent era 1 iulie, însă deputatul USR anunță că se va interveni pentru deszăpezire mult mai devreme odată cu modificarea acestui ordin.

” Doua utilaje vor începe din zona sudica (Rânca) a DN67c si doua din zona nordica (Obarșia Lotrului). Inițial se va înainta pe un singur sens de mers pana când cele doua echipe de deszăpezire se vor intâlni si vor străpunge zăpada. Apoi, se va elibera si celălalt sens de mers, o comisie de siguranța circulatiei va face inspectia si se va permite accesul turistilor.

Iarna aceasta a fost mai lunga. De obicei de prin februarie nu se mai putea schia la Ranca, zapada fiind mai putina. Recodrul personal de schi la Ranca era 8 aprilie, anul acesta s-a schiat de Pastele Ortodox – 2 mai. O alta referinta era ca de Ziua Oierilor ciresul bunicii sa fie copt, anul acesta pare ca natura este cu aproape 3 saptamani in urma, fiind o iarna lunga.

Cu toate ca a cazut multa zapada in primvara si a fost frig, se vor face eforturi, iar Transalpina va alimenta din nou cu sange oxigenat mediul economic din zona Ranca-Novaci. Bonus, stratul de uzura al soselei nationale din zona statiunii Ranca va fi frezat si se va turna un astfalt nou, dupa ani in care slalomul printre gropi era la mare moda.

Provocarea celor doua primarii ar trebui acum sa fie ce sa intreprinda in al 12-lea ceas pentru a face ca fluxul de turisti adus de Transalpina sa lase banii in zona, nu doar sa treaca admirand superbul peisaj din masina.

Deschidem Transalpina, terminam cu gropile, dar cand rezolva problema cainilor vagabonzi, a canalizarii, a gunoiului, a vanzatorilor ambulanti care stau in ploaie neavand o zona amenajata in statiune, a producatorilor locali, a cartilor funciare, a namoalelor laterale?

Ranca este plamanul judetului Gorj si trebuie sa primeasca atentia cuvenita din partea tuturor factorilor responsabili.”, a scris Radu Miruță pe pagina sa de socializare.

 

Back to top button