ActualitateSliderUltima ora

Au ajuns sute de doze de vaccin în Târgu Jiu

Vaccinul anti-Covid produs de compania americană Johnson & Johnson a putut fi administrat românilor de la jumătatea lunii aprilie. Potrivit Agenției Europene a Medicamentului (EMA), beneficiile depășesc riscurile.

Serul Johnson & Johnson poate fi administrat persoanelor de peste 18 ani, astfel că Pfizer rămâne singurul vaccin care poate fi folosit de la vârsta de 16 ani.

În județul Gorj, de când a început imunizarea cu noul vaccin, s-au administrat în cabinetele medicilor de famile 500 de doze.

De asemenea, în această săptămână au mai ajuns 745 de doze la Școala Gimnazială nr.12 din Târgu Jiu.

Narcis Stoian face un apel către gorjeni și le transmite că se pot înscrie pe platforma de vaccinare pentru centrul de vaccinare de la Școala nr 12.

Pentru moment, directorul Direcției de Sănătate Publică Gorj, spune că în centrul de vaccinare de la Școala nr 12, imunizarea se va face doar cu programare pentru că se urmărește numărul și impactul asupra persoanelor care aleg să se vaccineze în centrul respectiv.

Prima tranșă de 60.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson a ajuns în România în 14 aprilie.

Agenția Europeană a Medicamentului a transmis că beneficiile depășesc riscurile în cazul vaccinului Johnson & Johnson, spunând că „există acest semnal de siguranță, cum se întâmplă la vaccinul de la AstraZeneca”.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, datele preliminare din studiul clinic de fază 1 au sugerat că o singură doză poate fi suficientă pentru a produce un răspuns imun, iar rezultatele studiului clinic de fază 3, care a stat la baza aprobării vaccinului Johnson & Johnson, au confirmat acest lucru.

Back to top button