Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocial

Caz nou de bullying. Părinții șocați

Un nou caz șocant a apărut în județul Gorj. O altă minoră a fost victima bullyingului, fiind filmată în timp ce a fost bătută și umilită de alte patru tinere.

În clipul video se vede cum tânăra de doar 12 ani a fost amenințată, trasă de păr, scuipată, pălmuită și chiar trântită la pământ și lovită. Incidentul a avut loc pe raza municipiului Târgu Jiu, mai exact în zona Unirii.

Polițiștii gorjeni au deschis deja o anchetă, în urma căreia au luat măsura reținerii pentru 24 de ore și introducerea în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj a două minore de 17 ani, din comuna Săulești și orașul Țicleni, iar celelalte două urmează să fie examinate în vederea stabilirii discernământului.

La audierea minorelor implicate în incidenul de violență participă și psihologul din cadrul DGASPC Gorj, Lidia Bârsanu. De asemenea, instituția a întreprins începând de astăzi o anchetă de evaluare a situației socio-familiale la domiciliul tuturor minorelor implicate în acest caz. Ancheta este efectuată de o echipă multidisciplinară formată din psiholog, asistent social și consilier juridic.
În funcție de constatările efectuate, se vor întreprinde măsurile legale ce se impun.

Conform psihologului din cadrul DGASPC Gorj, Lidia Bîrsan, se pare că atacatoarele regretă faptele săvârșite, iar părinții acestora sunt de-a dreptul șocați.

În ceea ce privește victima, pe lângă leziunile fizice, se pare că are nevoie de consiliere, traumele psihice fiind vizibile.

Specialiștii consideră că singura variantă de a stopa astfel de incidente o reprezintă continuarea campaniilor anti-violență.

Conform Inspectoratului Școlar Județean Gorj, se pare că două dintre victime sunt chiar surori, eleve la Liceul din Țicleni, iar o a treia învață la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” din Târgu Jiu. Tinerele erau în timpul orelor, astfel că Inspectoratul a deschis o anchetă pentru a verifica dacă elevele figurau la școală sau absente.

Reamintim că acesta este al doilea caz mediatizat, în luna septembrie a anului trecut fiind semnalat unul asemănător, victima fiind o tânără de doar 13 ani.

Articole similare

Back to top button