Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Fără restricții și în acest weekend

Cea mai importantă parte a calendarului islamic – luna Ramadanului – este o perioadă de reflecție și respect, care marchează momentul în care Profetul Muhammed a avut primele revelații. Ramadanul este unul dintre cei cinci piloni ai Islamului, ceilalți patru fiind credința, rugăciunea, actele de caritate și pelerinajul la Mecca. Cei care țin tot Ramadanul, în semn de respect se roagă și petrec timpul doar cu familia. Anul acesta, luna Ramadan a început din seara zilei de 12 aprilie.

Un moment important pentru credincioșii musulmani în cele 30 de zile este Noaptea de Kadîr, celebrată în data de 8 spre 9 mai, când se consideră că Allah Atotputernicul a început revelarea Cărții Sfinte, Coranul, către Profetul Muhammed. Tradiția spune, de asemenea, că tot în această noapte, rugăciunile sunt îndeplinite.

Islamul este urmat în România de 0,3% din populație. Conform ultimelor statistici din 2020, peste 136.500 de musulmani trăiesc în țara noastră.

În ceea ce privește lăcașurile lor de cult, peste 80 de moschei se regăsesc în România.

La nivelul județului Gorj, numărul musulmanilor este de aproximativ 46.

Reamintim că în seara zilei de 8 mai, când musulmanii sărbătoresc Noaptea de Kadîr, restricțiile de circulație au fost ridicate de autorități.

Articole similare

Back to top button