ActualitateSliderUltima ora

„Zilele orașului” sunt un pericol

Odată anunțată relaxarea începând cu luna iunie, autoritățile locale s-au și gândit la organizarea vechilor festivaluri specifice sezonului estival. Atât Zilele Orașului cât și Festivalul Berii au fost anulate în 2020, dar anul acesta unii se gândes deja la organizarea lor, bineînțeles dacă guvernanții vor permite.

Deocamdată evenimentele de orice tip sunt interzise, atât în spațiu închis cât și în cel deschis. Deși la nivel mondial au fost organizate mai multe concerte-experiment care au avut succes, în continuare România nu permite desfășurarea festivalurilor.

Începând cu sezonul estival 2021, s-ar putea da liber la spectacole, însă Direcția de Sănătate Publică este de părere că „bâlciurile” de altădată ar pune în pericol situația epidemiologică, mai ales că la mesele întâinse vor sta sute de oameni care nu vor purta mască și se vor îmbulzi la tarabele pline de mici și bere.

Județul Gorj  înregistrează tot mai puține cazuri de infectare cu noul coronavirus. Incidența cumulată la nivelul Gorjului se află în top 3 pe țară, cu 0,34 infectări raportate la 1000 de locuitori. Coeficientul de infectare este în scădere de câteva zile.

Nicio localitate nu se mai află în scenariul roșu și tot niciuna în cel galben. Așadar, tot județul Gorj este verde, iar 21 de localități nu au mai înregistrat nicio infectare cu noul coronavirus în ultimele 14 zile.

Articole similare

Back to top button