Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Vaccinare fără programare în toate centrele din țară

Intenția de vaccinare este mai mare față de septembrie 2020, când, încă înainte de lansarea primului vaccin anti-COVID-19, a fost realizat un studiu care a arătat că doar 29% dintre românii de la oraș erau ferm hotărâți să se vaccineze.

În prezent, numărul celor care doresc să se vaccineze este din ce în ce mai mare, iar medicul Valeriu Gheorghiţă spune că autorităţile se gândesc să permită vaccinarea fără programare în toate centrele din România, tocmai pentru a le permite să se imunizeze oricând.

Pentru început, ideea va fi experimentată la jumătatea lunii mai, la Craiova în cadrul unui proiect pilot, care va avea loc în perioada 10-17 mai.

În cadrul acestuia în toate centrele de vaccinare din oraş se va asigura vaccinarea 24 din 24 ore fără programare.

În prima fază sunt vizate oraşele în care se află depozite regionale de vaccin, iar în partea a doua sistemul ar putea fi implementat şi în alte oraşe. De asemenea, sistemul ar putea fi implementat treptat prin impunerea unor intervale orare şi stabilirea unor categorii de vârstă. În acest scenariu, locurile disponibile vor fi anunţate din timp, a precizat Gheorghiţă.

În total, de la începutul campaniei de vaccinare în România, au fost imunizate 3.147.573 de persoane, dintre care 1.297.487 cu prima doză și 1.850.086 cu cea de-a doua.

De asemenea, de la începutul campaniei de vaccinare anti-Covid-19 în țară, au fost raportate 13.841 de reacții adverse. Adică 2,8 la mia de doze administrate.

Articole similare

Back to top button