ActualitateSliderUltima ora

Consiliul Judetean, în vizorul anchetatorilor

Dosarul privind contractele ilegale cu statul si-a extins cercetarile. După ce administratorii a trei societăți comerciale au fost reținuți, iar mai apoi puși sub control judiciar pentru fraudarea unei licitații publice, alte două persoane se află acum în custodia anchetatorilor.

Este vorba despre doi angajați ai Consiliului Județean Gorj care i-ar fi favorizat pe cei trei la câștigarea contractului multianual de întreținere a drumurilor județene. Cei doi, fiind membri în comisia de atribuire,  i-ar fi ajutat pe agenții economici constituți într-un parteneriat prin modul de întocmire a caietului de sarcini și prin prezentarea unei situații fictive privind existența utilajelor de deszăpezire în teren.

Așadar, polițiștii au stabilit că prin înlesnirea și ajutarea operatorilor economici s-a încasat  ilegal contravaloarea orelor de așteptare, pentru lucrări de deszăpezire.

Reamintim că cei trei agenți economici aflați acum sub control judiciar fac parte din grupul YDAIL Construct și au fost reținuți pentru 24 de ore la sfârșitul lunii martie, după ce anchetatorii au descoperit că au obținut ilegal un contract de dezăpezire și întreținere a drumurilor județene pentru anii 2015-2019. Asocierea câștigătoare nu deținea de fapt utilajele pe care le-a specificat în ofertă, așadar banii încasați ar fi fost nemeritați.

Cei doi angajați ai Consiliului Județean au fost prezentați astăzi Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj cu propunere de arestare preventivă, însă până la ora redactării acestei știri procurorii nu au luat o decizie.

Articole similare

Back to top button