ActualitateSliderUltima ora

Pecingină și Gorun la întâlnire cu minerii

Minerii au schimbat astăzi tactica de protest și au plecat la București. În fața Guvernului, câțiva mineri au intrat în greva foamei, solicitând urgentarea punctului de vedere al Guvernului privind legea pensiilor și adoptarea legii privind reducerea vârstei de pensionare.

Gorjenii cu funcții importante au venit la discuții cu protestatarii. Deputatul Gheoghe Pecingină și Secretarul General al Guvernului, Horațiu Gorun, au ascultat doleanțele celor ajunși la capătul puterilor  și le-au promis susținerea revendicărilor.

Pecingină spune că Executivul  va lua legătura cu ministerele de resort pentru a trimite cât mai repede rapoartele, le va centraliza și va înainta cu prioritate punctul de vedere la comisii.

Liderul de sindicat Nicu Bunoaica se află și el printre cei intrați în greva foamei. Acesta spune că nu-l recunoaște pe Pecingină care de această dată și-a arătat sprijinul față de protestatari.

Bunoaica spune că au discutat despre condițiile de muncă și despre impactul economic și social pe care îl are renunțarea la combustibilul fosil. Minerii nu vor pleca din fața Guvernului până când proiectul de lege nu va intra pe ordinea de zi a
Camerei Deputaților.

Și la Târgu-Jiu continuă protestele pentru reducerea vârstei de pensionare. Salariații Complexului Energetic Oltenia au intrat în cea de-a zecea săptămână de manifestări și nu vor renunța până când obiectivul lor nu va fi atins.

Articole similare

Back to top button