ActualitateSliderUltima ora

Sancțiuni și în weekendul Paștelui Catolic

Duminică a fost zi de sărbătoare pentru aproape 1,5 milioane de români, credincioșii catolici și reformați sărbătorind Paștele.

Spre deosebire de anul trecut, oamenii au putut merge la biserică în noaptea de Înviere, însă în număr limitat și cu masca pe față.

Restricțiile de circulație, care ar fi trebuit să intre în vigoare de la ora 20.00 și 22.00, în funcție de rata de infectare, au fost ridicate în toată țara, până la ora 2 noaptea.

Ceremoniile religioase, cu încărcătură emoțională uriașă, au fost urmărite și pe internet, pentru că în lăcașurile de cult, enoriașii au putut intra în număr restrâns.

Bisericile nu au fost la fel de pline ca în anii obișnuiți, când mulțimi de oameni ascultau slujba de Înviere și se bucurau împreună de cea mai mare și importantă dintre sărbători.

La Biserica Romano-Catolică „Sfântul Ioan de Capistrano” din Târgu Jiu, câteva zeci de credincioși, cu lumânări în mâini și așezați la distanță, s-au rugat și au primit cu inimă deschisă vestea Învierii.

Polițiștii gorjeni au fost și ei la datorie, pentru a se asigura că Paștele Catolic se va desfășura fără evenimente nedorite. De asemenea, IPJ Gorj a ținut să se asigure ca toate prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de COVID-19 să fie respectate.

Se pare însă că târgujienii nu au fost destul de responsabili și au înțeles greșit ridicarea restricțiilor, astfel că un număr de 332 de sancțiuni în valoare de peste 60.000 de lei au fost aplicate în acest weekend al Paștelui Catolic.

Doar ziua de ieri a înregistrat un număr de 178 de amenzi, polițiștii verificând peste 1.100 de persoane.

În continuare ortodocșii vor sărbători Paștele pe data de 2 mai, însă nu s-au adoptat încă măsurile specifice pentru acea perioadă.

Back to top button