ActualitateSliderUltima ora

Peste 1.700 de laptopuri distribuite liceelor

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a distribuit ieri 1.760 de laptop-uri în 28 de unități de învățământ preuniversitar eligibile în cadrul proiectului ROSE.

Ținând cont că ne aflăm în plină pandemie, iar cursurile s-au desfășurat în cea mai mare parte în mediul online, elevilor le este necesar un dispozitiv electronic. La nivelul județului Gorj există numeroase situații în care tinerii cu o situație financiară precară se confruntă cu probleme în ceea ce privește conectarea la cursurile online. Lipsa unui laptop, telefon duce implicit la imposibilitatea de a participa la cursuri. Astfel, proiectul ROSE vine în ajutorul acestor elevi.

Laptopurile sunt ulterior date liceenilor în baza unui contract de comodat.

ROSE este un proiect care își propune să contribuie la reducerea abandonului în învățământul secundar și terțiar și la creșterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat.

Proiectul este finanțat printr-un împrumut de 200 de milioane de euro acordat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Acest proiect a fost implementat de către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice pe o perioadă de 7 ani, între 2015 și 2022.

Back to top button