ActualitateSliderUltima ora

Nu vor mai ridica gunoiul!

Operatorul de deșeuri a anunțat astăzi că sistează colectarea gunoiului de pe raza municipiului Târgu Jiu, dar și a orașului Bumbești-Jiu și comunei Peștișani. Polaris spune că nu va mai ridica deșeurile de pe raza celor 3 localități în urma deciziei Agenției pentur Protecția Mediului Gorj care prevede suspendarea autorizației pentru Groapa de Gunoi din zona Bârsești-Slobozia.

Așadar, începând de astăzi, cetățenii celor 3 localități vor rămâne cu gunoiul fie în container, fie la ghenele de cartier, întrucât nicio mașină nu va mai veni să îl ridice.

În data de 15 martie 2021, Agenția pentru Protecția Mediului Gorj a decis suspendarea autorizației de mediu pentru depozitul de deșeuri operat de Polaris Mediu la Târgu Jiu, urmând ca, începând cu data de 23 martie, deșeurile municipale sa nu mai fie depozitate la acest depozit. Astfel, Polaris se regăsește în situaţia limita de a nu mai colecta deşeurile de pe raza județului Gorj, neavând, practic, unde să le depoziteze. Se arată într-un comunicat al societății.

Operatorul este conștient că situația este una deosebit de gravă și necesită soluționare urgentă, mai ales că gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor are efecte grave asupra sănătății populației, dar și asupra mediului. Suprinzător este că tocmai societatea subliniază aceste aspecte, în condițiile în care protecția mediului și a sănătății cetățenilor este motivul pentru care le-a fost suspendată autorizația după zeci de amenzi aplicate, în valoare de sute de mii de lei.

Polaris solicită în comunicat tuturor reprezentanților autorităților implicate să identifice în regim de urgență soluția optimă pentru rezolvarea problemei, deși autoritățile locale spuneau că gunoiul va fi depozitat în alt județ.

Polaris încheie comunicatul cu scuze la adresa populației pentru disconfortul creat, în ciuda faptului că un alt mare disconfort produs de depozitul de deșeuri pe care îl administrează a dus la proteste, plângeri, amenzi și  în final, suspendarea autorizației.

Back to top button