Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Peste 130 de premii la concursul Brâncuși

Juriul Concursului Internațional de Arte Vizuale „Brâncuși văzut în 145 de portrete” a desemnat ieri, câștigătorii. A fost prima ediție a concursului, care se va desfășura pe parcursul a 5 ani, în perioada 19 februarie – 16 martie. Evenimentul ce a avut loc ieri, face parte dintr-un ciclu intitulat ”Prezentul Brâncuși”, desfășurat în cadrul unui parteneriat încheiat între Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu și Muzeul Național „Constantin Brâncuși”.

La evenimentul realizat în sistem online, au fost trimise 536 de lucrări, realizate în tehnici diferite: colaj, pictură în ulei, acuarelă, guașă, acrilic, desen în creion, peniță, cărbune, sculptură, precum și tehnică digitală și multi-media.

Lucrările înscrise în concurs aparțin elevilor și studenților de la 44 de instituții de învățământ preuniversitar și universitar din țară, dar și din străinătate. Printre țările participante la concurs au fost și Serbia, Polonia, Cehia, Armenia, Republica Moldova, Georgia, Belarus și Ucraina.

În urma jurizării, câștigătorii, împărțiți în 6 categorii de vârstă, au fost anunțați, în cadrul unui eveniment transmis live pe pagina concursului cu participarea, în sistem de videoconferință, a unei părți dintre concurenți.

Având în vedere complexitatea compozițională, expresivitatea și viziunea cromatică a lucrărilor înscrise în concurs, 135 de lucrări au fost premiate din cele 536 transmise. Astfel, au fost acordate 39 de premii I, 23 de premii II, 28 de premii III, 40 de mențiuni, fiind acordate și 5 premii speciale.

Lucrările premiate vor fi incluse într-un album și vor fi expuse la sediul Muzeului Național ”Constantin Brâncuși”, dar și la sala ”Constantin Brâncuși” a Palatului Parlamentului.

Toate lucrările participante la acest concurs pot fi admirate pe pagina de socializare intitulată Concurs Internațional de Arte Vizuale „Brâncuși văzut în 145 de portrete”.

Articole similare

Back to top button