ActualitateSliderUltima ora

Rânca plină și în luna martie

Deși ne aflăm la jumătatea lunii martie, luna lui Mărțișor, în stațiunea montană Rânca este plină iarnă. Weekendul trecut a adus pe pârtia de schi numeroși turiști, iar distracția a fost la cote maxime, mai ales că soarele i-a îndemnat pe cei prezenți să se bucure din plin de zăpada și de aerul curat.

Pârtiile se prezintă într-o stare foarte bună, numai bune pentru practicarea sporturilor de iarnă. Oamenii s-au bucurat de vremea frumoasă, stratul consistent de zăpadă reprezentând un adevărat motiv de fericire atât pentru cei mici, cât și pentru adulți. Fie că au folosit săniuța, fie că au mers cu schiurile, oamenii s-au bucurat de vremea frumoasă, dar și de zăpadă.

Volumul încă ridicat de turiști prezenți în stațiune a dus la o menținere a numărului ridicat de evenimente: 5 intervenții în acest weekend. Turiștii nu au venit destul de bine pregătiți și echipați, astfel că salvamontiștii au fost solicitați să intervină zilnic. Cel mai grav incident a fost cel al copilului de 5 ani care, într-un moment de neatenție, a căzut de pe acoperișul unei cabane.

Membrii Salvamont Gorj fac în continuare apel către toți turiștii să fie cât mai responsabili, împreună reușind astfel să reducă numărul de accidente în acest sezon prelungit de iarnă.

Back to top button