ActualitateSliderUltima ora

Au început programările pentru etapa a III-a

Vaccinarea împotriva COVID-19 în România se realizează în trei etape, pe grupe populaționale, după cum urmează: etapa I – persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social – sistem public și privat , etapa a II-a – populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale și etapa a III-a – populația generală.

Dacă până în prezent s-au desfășurat primele două etape, de astăzi, 15 martie, campania de vaccinare a intrat în etapa finală.

Astfel, toate persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani și doresc să se imunizeze se pot înscrie, online sau telefonic, pe listele de așteptare.

La nivelul județului Gorj, listele de așteptare pentru această etapă finală au devenit disponibile începând cu ora 11.

În continuare întâietate vor avea persoanele cu vârsta peste 65 de ani, bolnavii cronici, dar și angajații din domeniile esențiale. Pe măsură ce se eliberează locuri în centrul de vaccinare selectat, cei aflați pe listă vor fi înștiințați prin SMS. Termenul de confirmare al prezenței este de 24 de ore.

Programările la vaccinare se pot realiza atât prin intermediul platformei electronice, cât şi prin apelarea numărului de call center, iar modalităţile de finalizare a procesului de programare pentru persoanele înscrise pe listele de aşteptare sunt următoarele:

Pentru cei care aleg programarea individuală în platforma electronică: la momentul în care locurile devin disponibile la centrul unde persoana s-a înscris, beneficiarul primeşte o notificare în acest sens, iar ulterior va intra în aplicaţie, pentru alegerea zilei şi a intervalului orar. Persoana care nu confirmă prin programare locul disponibil în termen de 24 de ore de la primirea notificării, va mai primi încă două notificări ulterioare. În lipsa unei confirmări în acest interval de timp, beneficiarul rămâne pe lista de aşteptare, însă va pierde poziţia ocupată iniţial.

Pentru persoanele care optează pentru programarea prin call center, la numărul 021.414.44.25: atunci când va apărea un loc liber la centrul de vaccinare unde s-a înscris, va fi programat la vaccinare în ziua şi în intervalul orar disponibil pentru administrarea vaccinului. Aceste persoane vor fi notificate şi nu este necesar să confirme programarea.

O persoană de pe lista de aşteptare are posibilitatea de a se înscrie pe lista de aşteptare a unui alt centru de vaccinare.

Conform ultimelor informații transmise de Comitetul Național pentru Campania de Vaccinare, până în prezent, de la debutul campaniei de vaccinare, au fost administrate 2.160.564 de doze de vaccin unui număr de 1.447.357 de persoane, dintre care 734.150 au fost imunizate cu prima doză, iar 713.207 cu doza a doua.

Articole similare

Back to top button