ActualitateSliderUltima ora

Percheziții la o grupare infracțională

Inspectoratul de Poliție Județean Gorj a reușit să destructureze o grupare infracţională care acţiona pe raza judeţelor Mehedinţi şi Gorj. Au fost efectuate 7 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin şi comunele Gruia, Gogoșu şi Vlădaia, judeţul Mehedinţi. Se pare că gruparea era bănuită de mai multe infracțiuni, cum ar fi: punerea în circulaţie de valori contrafăcute, furt calificat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi zădărnicirea combaterii bolilor

Polițiști din cadrul SCCO Gorj s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că, la  data de 23 decembrie 2019, un bărbat ar fi vândut un telefon mobil unui bărbat în vârstă de 30 de ani, din județul Mehedinți, contra sumei de 250 de euro, formată din cinci bancnote de 50 de euro contrafăcute. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de punerea în circulaţie de valori contrafăcute și înşelăciune.

În urma continuării cercetărilor, polițiștii au mai constatat faptul că în perioada februarie-martie a anului trecut, o grupare nestructurată formată din patru bărbați și o femeie de 41 de ani, din Mehedinți, ar fi pregătit și săvârșit infracțiuni contra patrimoniului, de furt și furt calificat, pe raza județului Mehedinți.

În urma percheziţiilor domiciliare au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri.

Infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor constă în faptul că, unul dintre membrii grupării, fiind confirmat cu Covid-19, nu a respectat obligația de a sta în izolare, în perioada în care au fost săvârșite faptele.

Infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere se cercetează sub aspectul că unul dintre membrii grupării ar fi condus un autoturism fără a deține acest drept, în timpul și în scopul săvârșirii infracțiunilor.

Polițiștii din cadrul Serviciului pentru Combaterea Criminalității Organizate Gorj au pus în executate 5 mandate de aducere, conducându-le la sediul IPJ Gorj pe cele cinci persoane bănuite că ar face parte din gruparea infracțională, pentru continuarea cercetărilor.

Articole similare

Back to top button