Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Lot suspendat de AstraZeneca

Nouă țări au suspendat deja administrarea vaccinului Astra Zeneca din cauza efectelor adverse. În urma raportării anumitor efecte adverse grave, în legătură cu administrarea dozelor dintr-un anumit  lot din vaccinul AstraZeneca, s-a decis ca măsură de precauție, interzicerea utilizării acestui lot. Până în prezent nu a fost stabilită nicio legătură cauzală între administrarea vaccinului și aceste efecte adverse.

În România nu a fost trimis lotul ABV5300, însă l-a recepționat pe cel suspendat de Italia, ABV 2856. Autoritățile au decis scoaterea din centrele de vaccinare unde au fost distribuite a acelor doze rămase și înlocuirea lor cu alte doze, din alte loturi primite de România. Aproape 4300 de doze au fost carantinate.

Autoritățile au solicitat companiei AstraZeneca să pună la dispoziție datele privind dozele distribuite din acest lot și câte state au suspendat vaccinarea cu acesta. Până la primirea informațiilor, nu se va mai vaccina nimeni cu ABV2856.

Și în Gorj au fost administrate doze cu acest ser. Din păcate, o persoană a murit la începutul lunii la câteva zile după  imunizare, însă autopsia a stabilit că este vorba despre un infarct, fără legătură cu vaccinul.

În Gorj au ajuns 1500 doze din acest lot și au fost adminsitrate 1083 în centrele de la Tismana, Stoina, Bumbești Jiu și Târgu Jiu

La nivel național, AstraZeneca a dat peste 2300 de reacții adverse din peste 214 000 de doze administrate din toate loturile recepționate de România. AstraZeneca înregistrează cele mai multe reacții adverse până la acest moment, raportat la numărul de doze administrate.

Articole similare

Back to top button