ActualitateSliderUltima ora

Câini salvați la intervenția poliției

În urma investigațiilor efectuate de organele de cercetare penală din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Gorj s-a stabilit faptul că în municipiul Târgu Jiu, pe bulevardul Constantin Brâncuși, se află o casă în stare avansată de degradare. Atât construcția cât și curtea aferentă, erau un adevărat focar de infecție, iar în acea locație o femeie de 63 de ani deține un număr mare de câini rasa metis comun, nemicrocipați și fără aparținător legal.

Polițiștii constideră că, sub motivul aparent că ar fi iubitoare de animale, femeia colectează de pe domeniul public diverși câini și îi introduce în curtea locuinței și îi supune la înfometare, diverse răniri și îmbolnăviri, contribuind astfel și la producerea unor fenomene de agresivitate extremă între câinii din curte, care conduce la atacarea reciprocă și chiar la decesul bietelor animale.

Din cercetările efectuate de polițiști s-a mai constatat că în curtea persoanei în cauză ar fi depozitate foarte multe gunoaie și există vegetație abundentă, mediu impropriu deținerii de câini. Astfel, oamenii legii au desfășurat o o acțiune pentru punerea în executare a unui mandat de percheziție domiciliară emis de Judecătoria Târgu Jiu, la locuința persoanei implicate, pentru identificarea obiectelor și mijloacelor de probă care au legătură cu infracțiunea, luând în considerare faptul că femeia din Târgu Jiu a fost citată la sediul poliției, dar nu s-a prezentat, iar stabilirea contactului cu aceasta fiind imposibilă.

Au fost prezenți și medici veterinari din cadrul DSVSA Gorj și Edilitara, care au constatat starea de sănătate a animalelor, găsind, printre gunoaie, cadavre de câini și animale bolnave.

Vecinii spun că sunt deranjați de zgomotul produs de animale, dar și de mirosul greu de cadavru, iar problema persistă deja de mai bine de un an.

O asociație a preluat câinii pentru a-i vaccina, deparazita și steriliza, iar ulterior îi vor restitui femeii.

Femeia de 63 de ani este bănuită de săvârșirea infracțiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor, iar cercetările vor continua în acest caz.

Back to top button