ActualitateSlider

De ce nu a primit Gorjul mai mulți bani?

Bugetul bazat pe investiții al coaliției aflate la Guvernare pare că a omis Gorjul. Dacă alte județe au primit finanțări chiar și din fondul de urgență, la noi parlamentarii găsesc fel de fel de scuze și enumeră doar câteva investiții, punând accent pe drumul expres Târgu-Jiu – Craiova.  Proiectul are ani buni de când stă pe buzele politicenilor și a fost un obiectiv al câtorva campanii electorale, atât ale partidelor de stânga, cât și de dreapta.

În timp ce social-democrații, în frunte cu deputatul Weber susțin că este proiectul lor, ceilalți spun că de ani buni nu s-a făcut nimic pentru acesta și abia bugetul pe anul 2021 a prevăzut banii necesari studiului de fezabilitate.

Radu Miruță spune că primarii din Gorj nu au primit destui bani pentru proiecte mai ales pentru că nu au venit cu nimic concret la București. Deputatul declară că aici au lipsit proiectele și că s-au făcut drumuri în capitală doar „pentru a se bea cafele”.

Dacă până acum problema banilor în Gorj era pasată de la un partid la altul în funcție de cine deținea putearea, se pare că de această dată mingea a fost aruncată în terenul autorităților locale care „nu au venit cu nimic concret”. În același timp autoritățile așteaptă bugetul pentru a identifica proiectele ce pot fi finanțate prioritar, iar în cercul vicios al găsirii vinovatului, cel mai mult au de suferit cetățenii care așteaptă o schimbare de mai bine de 30 de ani.

Articole similare

Back to top button