Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Calitate de campanie electorală

Drumul Județean 665A care traversează comuna Bălănești a intrat în reabilitare în toamna anului trecut. Bugetul a permis scoaterea la licitație a doar 2 km însa lucrarea este plină de coincidențe și de gropi. Deși au fost organizate mai multe licitații publice pentru găsirea unui executant, niciun ofertant nu s-a arătat interesat de asfaltul din Bălănești. Întâmplător, o societate s-a prezentat totuși și a câștigat proiectul chiar înainte de începerea campaniei electorale.

Ordinul de începere a lucrărilor s-a dat în septembrie, în plină campanie pentru alegerile locale. Edilul comunei, Ovidiu Pungan, spunea atunci că deși pare, nu este un drum făcut în campania electorală. Mai mult, Pungan declara că prin reabilitarea acestui drum nu se va mai pune în pericol viața participanților la trafic.

Imaginile îl contrazic însă pe edilul din Bălănești. Și după reabilitare, viața participanților este în continuare pusă în pericol. După câteva luni, cei 2 kilometri reabilitați sunt plini de gropi de diferite dimensiuni. Mai exact 42 de gropi la o primă numărare. Mașinile sunt nevoite să reducă viteza pentru a evita posibilele pagube materiale produse de „noul asfalt”. Mai mult, se poate observa și bitumul sărit pe podețele localnicilor.

L-am căutat pe edil la Primărie, însă un funcționar ne-a spus că „a plecat în teren” cu puțin timp în urmă, în timp ce la telefon, Pungan spunea că este „în drum spre Craiova”.

Deși inițial parea că nu știe despre ce gropi vorbim, edilul din Bălănești a declarat că este normal să apară, fiind primul strat de asfalt și că vremea nefavorabilă nu a permis continuarea lucrărilor.

I-am reamintit edilului că în ultimele două săptămâni temperaturile au urcat până la 20 de grade și nici zăpada nu și-a făcut simțită prezența în această iarnă, însă primarul spune că lucrările vor reîncepe pe 8 martie, dar fără remedierea problemelor legate de gropi.

Ne-am interesat la Inspectoratul de Stat în Construcții care spune că Zi friguroasă se consideră ziua în care temperatura aerului exterior este inferioară valorii de 5oC şi nu există tendinţă de urcare.

Tot întâmplător, Consiliul Județean chiar voia să facă o vizită la Bălănești, programată mâine. Dacă vor fi constatate nereguli, drumul va fi refăcut pe cheltuiala constructorului. Nici Vicepreședintelui Consiliului Județean Gorj nu i se pare nimic anormal, declarând că „astfel de lucruri se întâmplă”.

Societatea care se ocupă de execuția lucrărilor este abonată la proiectele Consiliului Județean și ale unităților administrativ-teritoriale. În 2019 compania era pe locul 4 în Gorj în topul firmelor din domeniul construcții drumuri și autostrăzi.

Articole similare

Back to top button