ActualitateSliderUltima ora

Păreri după prima săptămână de școală

După mai bine de un semestru de învățământ în mediul online, elevii și-au reluat fizic cursurile începând cu data de 8 februarie.

Unitățile de învățământ și-au deschis porțile, însă copiii se întorc înapoi în bănci cu lipsuri mari acumulate în perioada cursurilor online. De asemenea elevii întâmpină probleme și în ceea ce privește respectarea măsurilor de distanțare și purtarea măștii de protecție.

Întrebați dacă preferă școala fizică sau cea online, răspunsul majoritar al elevilor a fost: școala fizică. Principalul motiv ce a stat la baza acestui răspuns a fost faptul că în mediul fizic se pot concentra mult mai bine, pe când acasă, în online, atenția lor nu poate fi menținută strict asupra cursurilor.

Un alt motiv pentru care elevii preferă școala fizică ar fi socializarea cu profesorii și colegii.

În ceea ce privește măsurile de protecție împotriva COVID-19 impuse în școli, elevii sunt de părere că le îngreunează puterea de concentrare, dar totodată consideră că trebuie respectate pentru a proteja atât propria sănătate, cât și pe a celor din jur.

Totuși, situația nu este roz în unitățile de învățământ. La Colegiul Național Spiru Haret, deși nu au fost înregistrate cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul elevilor, câțiva copii se află în izolare din pricina părinților care au venit din străinătate sau au fost confirmați pozitiv. Mai mult, 3 cadre didactice predau online din cauza unor boli certificate medical. Directorul Colegiului spune că instituția dispune de mijloacele tehnice necesare pentru o astfel de predare. De asemenea, mai mulți profesori predau deja cursuri remediale în vederea  pregătirii elevilor pentru examenele naționale.

În unele clase au fost montate și panouri de plexiglas pentru a spori siguranța elevilor, dar și a profesorilor. Mai mult, pentru a asigura respectarea măsurilor, toate cadrele didactice stau în prezența elevilor continuu, pentru a controla eventualele abateri.

Back to top button