ActualitateSliderUltima ora

Mii de copii vor primi produse de igiena

Studiile efectuate în țară conturează conceptul de „două Românii” în ceea ce privește sănătatea orală. Cercetarea a reliefat mai multe probleme în rândul populației, în special în ceea ce privește igiena orală. Una dintre problemele majore este reprezentată de subfinanțarea sistemului de sănătate dentară. Accesul la serviciile medicale stomatologice pentru toată populația României în secolul XXI este greu de atins. Sub 20% dintre cabinetele stomatologice își desfășoară activitatea în mediul rural.

Astfel, copiii de la sate sunt într-un fel privați de dreptul la sănătate, iar informarea deficitară contribuie în mare măsură la acest lucru. Crucea Roșie va demara în perioada următoare un program care să sprijine tocmai acești copii care nu au acces la produse și servicii de igienă dentară. În Gorj, 8000 de copii vor primi astfel de materiale, 60% dintre aceștia fiind din mediul Rural.

Programul se adreseasă copiilor cu vârsta între 6 și 10 ani, iar scopul programului este de a instrui 100 000 de copii din toată țara. Voluntarii de la Crucea Roșie vor merge să împartă produsele de igienă orală și îi vor învăța pe cei mici cum să aibă grijă de dinții lor.

Printre localitățile care vor fi călcate de Crucea Roșie se numără Logrești, Bengești-Ciocadia, Prigoria și Roșia de Amaradia, dar și orașele și cele două municipii.

Back to top button