ActualitateSliderUltima ora

 Spor de calculator in secolul XII

Deși a fost anunțată plafonarea salariilor angajaților la stat, guvernanții au declarat că vor analiza  totuși sporurile. Unul dintre cele mai controversate este sporul de calculator, cel de care beneficiază majoritatea bugetarilor.

Fostul ministru al muncii, Violeta Alexandru, a postat pe pagina sa de socializare un centralizator al sporurilor acordate angajaților la stat. Aceasta precizează că există peste 50 de tipuri de sporuri – de la spor pentru condiții de stres/suprasolicitare neuropsihică, la spor pentru munca în ture, spor pentru gestionarea informațiilor clasificate sau pentru păstrarea confidențialității.

Inclusiv guvernananții sunt de părere că sporul de calculator nu este justificat.

La nivelul primăriei din Târgu Jiu, mai mulți angajați beneficiază de sporul de risc pentru activitatea desfășurată pe calculator. Deși au apărut mai mult voci care spun că acesta nu își are rostul, Romanescu spune că nu îl poate tăia în condițiile în care există un cadru legal care prevede acordarea lui.

Guvernul pregătește adoptarea unei ordonanțe de urgență prin care vor fi eliminate o serie de sporuri, subvenții și indemnizații acordate angajaților din sectorul bugetar. Printre acestea se numără și voucherele de vacanță, în valoare de 1450 de lei, care, cel puțin în acest an, nu vor mai fi acordate.

Back to top button