ActualitateSliderUltima ora

Zeci de intervenții în perioada vacanței la Rânca

Sfârșitul vacanței intersemestrială a copiilor se pare că a umplut din nou stațiunea montană Rânca în acest weekend. Zilnic mii de turiști au luat cu asalt stațiunea pentru a se putea bucura de câteva zile de relaxare. Aceștia se pare că au preferat să renunțe la aglomerația urbană în favoarea un weekend plin de distracție pe pârtie.

Ținând cont că ne aflăm în plină pandemie, muntele se pare că este locul de refugiu preferat de cetățeni. Oamenii s-au bucurat de vremea frumoasă, stratul consistent de zăpadă reprezentând un adevărat motiv de fericire atât pentru cei mici, cât și pentru adulți. Schiatul sau mersul cu săniuța s-au desfășurat astfel în cele mai bune condiții.

Volumul extrem de mare de turiști prezenți în stațiune a condus la înregistrarea unui număr ridicat de evenimente: 8 intervenții în acest weekend și 29 pe toată perioada vacanței școlare. Turiștii nu au venit destul de pregătiți și echipați, astfel că salvamontiștii au fost solicitați să intervină zilnic. Jumătate din numărul evenimentelor au necesitat transportul la spital.

Bucuria distracției de pe pârtie s-a transformat însă în calvar pentru turiști la intoarcerea acasă. Veșnica problemă a aglomerației generată de lipsa locurilor de parcare și nămeții de zăpadă de pe marginea drumurilor, i-a înfuriat pe turiști, fiind nevoiți să stea ore bune blocați în trafic.

Autoritățile din cele două localități în administrarea cărora se află stațiunea încearcă să găsească soluții pentru rezolvarea acestei probleme majore.

Back to top button