ActualitateSliderUltima ora

Pandemia a afectat și Serviciul de Permise

Pandemia de coronavirus pare că a afectat și activitatea Serviciului de Permise și Înmatriculări din județul Gorj. Astfel anul 2020 putem spune că a fost anul cu mai puține permise obținute, mai puține autovehicule înmatriculate și cu termene mai lungi pentru examinare.

Conform retrospectivei conducerii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Gorj, solicitările la capitolul examinării au scăzut considerabil, cu aproximativ 3.000 mai puține față de anul trecut. Se pare că pentru gorjeni obținerea permisului de conducere nu mai este o prioritate.

S-a înregistrat o scădere și în rândul solicitărilor pentru înmatricularea autovehiculelor. În anul 2020, doar 21.000 de certificate de înmatriculare au fost emise, cu aproximativ 3.000 mai puține față de anul precedent.

Anul 2020 a venit și cu o distanțare mult mai mare între termenele dintre cele două probe: scrisă și practică. Dacă în trecut erau examinați zilnic la proba teoretică 130 de candidați, acum numărul lor nu depășește 100, iar la proba practică sunt examinați în prezent în jur de 50 de candidați zilnic.

Back to top button