Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocial

Vestitorii primăverii

  Deși din punct de vedere calendaristic primăvara vine abia peste o lună, piețele și nu numai sunt pline de urzici și ghiocei. Fie că vând la tarabă ori la colț de stradă, comercianții spun că nu duc lipsă de cumpărători.

Urzicile sunt la mare căutare, mai ales că iubitorii acestora nu le-au mai pus pe masă de un an de zile. Din toate colțurile județului, oamenii vin la Târgu Jiu cu verdețurile în plăsuțe și spun că urzicile sunt foarte bune pentru sănătate, mai ales după sezonul rece.

Deși este februarie, temperaturile pozitive au fost benefice pentru urzici, care au răsărit mai devreme.

Și ghioceii vestesc primăvara mai devreme. Vânduti cu legatura sau sub formă de buchețele, ghioceii abia culesi aduc un plus de prospetime. Și aceștia au răsărit mai devreme, iar oamenii spun că în curând va trece și vremea lor.

Nici cumpărătorii nu au întârziat să apară. Datorită conţinutului bogat în vitamine, aminoacizi, săruri şi alte substanţe benefice organismului, urzicile sunt recomandate în tratarea multor afecţiuni, printre care astenia de primăvară, bolile reumatice sau hipertensiunea arterială.

Articole similare

Back to top button