ActualitateSliderUltima ora

IPJ recomandă conducătorilor să fie prudenți

Cum ne aflăm în plin sezon rece, șoferii sunt nevoiți să folosească anvelopele de iarnă, pentru a nu risca amenzi.
Calitatea de conducător auto implică atât drepturi, cât şi responsabilităţi. Respectarea normelor legale de circulaţie și adoptarea unei conduite preventive sunt în măsură să facă posibilă evitarea sau să limiteze urmările evenimentelor rutiere.
Ținând cont de perioada calendaristică, chiar şi când drumul pare a fi uscat, se pot întâlni porţiuni unde există risc de formare a poleiului. De aceea, IPJ Gorj recomandă tuturor conducătorilor auto să acționeze cu moderație pedala de accelerație, să circule preventiv și să adapteze permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și la cele rutiere.
În situația nerespectării prevederilor legale privind circulația, conducătorii auto trebuie să fie conștienți că pun în pericol nu doar propria persoană, ci și persoanele care se află în autovehicul, precum și pe alți participanți la trafic.
Astfel, Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Gorj şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pe fondul condiţiilor meteo specifice de iarnă, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
Având în vedere aglomerația din trafic, generată de condițiile meteorologice nefavorabile din stațiunea montană Rânca, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj au fost dispuse măsuri suplimentare, astfel, efective mărite de polițiști rutieri au acționat pentru dirijarea și fluidizarea traficului rutier din zonă.
În urma acțiunilor desfășurate pe tot parcursul lunii ianuarie în stațiunea montană, au fost aplicate mai multe sancțiuni contravențioanele și reținerea unui număr destul de ridicat al permiselor de conducere.
Reamintim faptul că, utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amendă între 9 și 20 de puncte-amendă, și reținerea certificatului de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Articole similare

Back to top button