Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Covid la Secția Medicală

Secția Medicină Internă I din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a fost închisă astăzi ca urmare a unor teste positive, depistate la pacienții internați. Nu se știe încă  modalitatea în care aceștia s-au infectat cu noul coronavirus, dat fiind faptul că înainte de internare au fost testați PCR.

Procedura prevede ca pacienții care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgențe să  fie testați pentru infecția cu noul coronavirus, iar până la venirea rezultatului să aștepte în zona tampon a spitalului. Ulterior, dacă testul este negativ, aceștia sunt transferați pe secțiile corespunzătoare afecțiunilor cu care s-au prezentat.

Așadar, teoretic, pacienții internați pe secția de Medicină Internă ar trebui să nu aibă Covid-19. Una dintre explicații ar fi că pacienții se aflau în primele 7 zile de la ultimul contact cu o persoană deja infectată iar testul nu a depistat prezența noului coronavirus. Cealaltă explicație ar fi că  oamenii s-ar fi putut infecta chiar în spital. Conducerea unității spune că așteaptă rezultatul anchetei epidemiologice pentru a stabili exact cum au contractat virusul pacienții respectivi.

Până atunci, SJU a luat o serie de măsuri pentru limitarea răspândirii infecției. Internările în secția Medicală I au fost sistate și redirecționate către Medicină Internă II. S-a impus testarea tuturor pacienților de pe secție și a personalului medical în cazul apariției unor simptome specifice, intensificarea activităților de curățenie și dezinfecție și păstrarea distanței de 2 metri între paturile bolnavilor, precum și purtarea obligatorie a măștilor de protecție pentru pacienții internați în același salon.

Articole similare

Back to top button