Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Gorjenii pot concesiona terenuri

Din 18 ianuarie  a început cea de-a doua sesiune în care tinerii fermieri pot aplica pentru concesionarea de terenuri agricole, în contextul programului prin care aceștia primesc ajutor de la stat pentru a se instala la conducerea unei ferme. Concesionarea are la bază o hotărâre de Guvern din 29 septembrie anul trecut, ce stabilește în ce condiții vor putea să primească fermierii de până în 40 de ani, de la stat, terenuri agricole în concesiune sau arendă.

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a venit cu o veste bună pentru tinerii fermieri interesaţi să concesioneze terenuri cu destinaţie agricolă de la Agenţia Domeniilor Statului. Acesta le-a transmis tinerilor fermieri  că pot începe să depună solicitările pentru a concesiona terenurile. Mai mult județe sunt cuprinse în program, printre care și Gorjul.

Până la 50 de hectare de teren ar urma să fie concesionate tinerilor care doresc să-şi dezvolte ferme performante la standarde europene. În Gorj, 3 terenuri se află deja în administrarea unor societăți și sunt cuprinse în anunțul deschiderii sesiunii, în Rovinari, Târgu Jiu și Țâțăreni.

Nivelul minim al redevenței pentru terenul agricol este diferit pentru fiecare suprafață în parte, în funcție de categoria de folosință și de coeficienții de majorare ai redevenței minime.

Perioada de depunere a solicitărilor de către tinerii fermieri este 18.01.2021 – 29.01.2021. Persoanele interesate care îndeplinesc condițiile prevăzute de lege pot depune solicitări la sediul ADS sau pe adresa de e-mail a instituției, până în ultima zi la ora 14.00.

Prima sesiune a fost demarată în noiembrie 2020, când au fost declarați eligibili 61 solicitanți. În data de 27 noiembrie  a avut loc semnarea primului contract de concesionare de terenuri cu destinație agricolă aflate în exploatarea societăţilor comerciale din portofoliul ADS.

Lista cu solicitanții eligibili va fi publicată pe site-ul Agenției în termen de 30 de zile de la încheierea termenului de depunere a cererilor. Durata concesiunii este de 20 de ani.

Articole similare

Back to top button