ActualitateSliderUltima ora

Vrea retehnologizarea UM Sadu

Zilele acestea Uzina Mecanică Sadu urmează să primească un răspuns cu privire la suma pe care Guvernul o va acorda ca ajutor de protecție socială pentru angajați. Politicienii spun însă că pe lângă acest sprijin, uzina ar trebui ajutată să se retehnologizeze, întrucât linia de producție ar fi mai vechi de 50 de ani., astfel aceasta este necompetitivă.

Uzina Sadu ar avea în conturi peste 40 de milioane de lei, iar deputatul USR Radu Miruță spune că uzina se poate retehnologiza cu banii care există, iar ulterior să se poată autosusține și chiar să crească salariile angajaților. Acesta declară că va avea o discuție cu  ministrul Claudiu Năsui pentru a-i atrage atenția asupra UM Sadu.

Ajutorul financiar din partea Guvernului vine pentru perioada anului în care compania nu se poate susține prin contractele încheiate. Miruță nu este singurul parlamentar care își dorește retehnologizarea Uzinei Sadu. Și deputatul Dan Vîlceanu a declarat că UM Sadu ar trebui ajutată cu un proiect similar cu cel de la Complexul Energetic Oltenia.

UM Sadu a mai primit, în anul 2019, 24 de milioane de lei, iar apoi încă o tranșă de aproximativ 25 de milioane, iar anul viitor ar urma să primească încă 20 de milioane de lei. În total, statul va spriji compania cu aproape 65 de milioane de lei până în 2022. Cu acești bani, Uzina Sadu achiziționează utilaje necesare fluxului de lucru.

Back to top button