ActualitateSliderUltima ora

Pro sau contra reînceperi scolilor?

Cetățenii orașului Târgu Jiu, se declară mulțumiți de hotărârea autorităților în legătură cu începerea studiilor clasice ale elevilor si studenților. Ministrul Educației și Învățământului susține că începând cu data de 8 Februarie, elevii și studenții pot merge din nou la școala și facultate, însă se dorește ca metodele de protecție să fie în continuare respectate cu strictețe, astfel încât cazurile de Sars-Cov2 să nu sufere o creștere.

Majoritatea  părinților, se declară bucuroși și sunt deschiși noii decizii pentru această modificare, atât la nivel național cât și local.

Aceștia susțin că izolarea tinerilor în case si interacționarea doar în mediul online pot avea rezultate nefavorabile din punct de vedere al sănătății psihice cât și clinice ale acestora. Interacțiunea interumană elev-profesor, are o mare importanță în dezvoltarea corectă a copiilor , aceștia reușind să asimileze mai bine informațiile transmise in modul clasic de personalul abilitat.

Părintii mai spun că este dificil să înțeleagă noua formulă de învățământ online, aceștia fiind ușor depășiți de situație nereușind să le fie alături copiilor așa cum și-ar fi dorit. Aceștia sunt convinși că platformele de învățământ online nu prezintă o siguranță mărită pentru ca elevii să iși desfășoare corect activitatea curiculară. Mai mult, unii sunt de părere că școlile nu prezintă un risc din punct de vedere epidemiologic, iar copiii au nevoie să socializeze și să trăiască liberi.

Și elevii sunt nerăbdători pentru a-și reîntâlni colegii și își doresc la fel de mult ca și părinții lor, să meargă din nou la școală.  Aceștia au aceași opinie pentru învățământul  clasic, dorindu-și ca lucrurile sa revină la normal cât mai repede.

Cetățenii orașului Tg Jiu sunt pregătiți de reînceperea școlii, aceștia fiind chiar satisfăcuți și optimiști de reintrarea în normal a activităților. Părinții au ca argument reala necesitate a copiilor de a reveni in bănci și readaptarea la învățământul de tip față în față.

Back to top button