ActualitateCulturaSliderUltima ora

Ziua Culturii Naționale celebrată la Teatru

Mihai Eminescu a fost unul dintre cei mai importanți scriitori români, fiind considerat poetul național. Începând din 2011, pe 15 Ianuarie, este sărbătorită și Ziua Culturii Naționale.

Ziua Culturii Naționale va fi sărbătorită și în acest an la nivelul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

Numeroase manifestări vor avea loc atât în cadrul sediului Centrului, cât și în cadrul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”, printre care: vernisaj al unei expoziții de grafică și pictură, lansari de cărți și reviste, recital de poezii și proiecție de film.

Evenimentele organizate de CJCPCT vor debuta la ora 10:00 cu vernsiarea expoziției la Sala „Florin Isuf”. Vor continua la Teatrul Dramatic, unde vor avea lansări de cărți, albume și reviste semnate de Cristina Teodora Ciobanu, Ion Cepoi și Teodor Dădălău. Va urma un recital de romanțe pe versuri de Eminescu și se va încheia cu un recital de poezie și muzică folk, cu participarea lui Pompiliu Ciolacu și Grigore Pompiliu Ciolacu.

Un omagiu poeziei și lui Mihai Eminescu vor aduce și actorii Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”, iar cei prezenți la manifestare vor putea vedea proiecția filmului realizat în mai anul 2020 la Florești, Țânțăreni, film care prezintă trecerea lui Eminescu prin județul Gorj.

Evenimentul destinat Zilei Culturii Naționale este primul eveniment după o lungă pauză în care cetățenii pot participa fizic, însă respectând măsurile în vigoare de purtare a măștii de protecție și distanțare fizică. Numărul maxim de participanți va fi 60.

Back to top button