ActualitateSliderUltima ora

Dosar penal pentru ADIA

În ultimele luni s-a discutat intens despre majorarea tarifelor la apă și canal, despre procesul câștigat de Primăria Târgu Jiu și despre problemele Aparegio Gorj și ADIA Gorj. După ce hotărârea de majorare a tarifelor a fost anulată de instanță, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară a mărit din nou tarifele, pentru a atrage fonduri în valoare de peste 230 de milioane de euro.

Între timp, Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu au înregistrat  un dosar penal pentru mai multe capete de acuzare. Printre acestea se numără deturnarea licitațiilor publice, înșelăciune și instigare publică. Dosarul a fost înregistrat în noiembrie 2020, iar în prezent, se află în lucru la  Serviciul de Investigații Criminale  – IPJ Gorj.

Președintele Executiv ADIA Gorj, Cristian Toader Pasti, spune că nu a fost informat despre acest lucru și că atunci când va fi chemat pentru declarații, va avea toate documentele justificative.

Când i-au fost enumerate capetele de acuzare, Pasti a încercat să paseseze mingea la Aparegio Gorj. Apoi a explicat că la majorarea tarifelor ADIA a avut în spate avize, iar procesul pierdut a fost pe un viciu de procedură. Mai mult, Pasti s-a arătat indignat că în loc să felicităm ADIA pentru fondurile aduse în Gorj, cerem un punct de vedere privitor la dosarul penal.

Președintele ADIA mai spune și că nimeni nu ia atitudine când se majorează tariful la alte utilități, în schimb când vine vorba de creșterea „cu 10 bani” a prețului la apă, „toată lumea sare în sus”.  Mai mult, acesta spune că „nu are niciun stres” și în final ADIA își va dovedi nevinovăția.

Pasti încheie spunând că  dacă cineva se simte lezat, „dă Aparegio în judecată” și dacă instanța decide, va da banii înapoi.

Back to top button