ActualitateSliderUltima ora

Se fac pregătiri intense pentru Etapa a II-a

Vaccinarea împotriva COVID-19 în România se realizează în trei etape, în care vor fi vaccinate diferite grupe populaționale.

În Etapa I se vaccinează persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social – sistem public și privat. În această etapă, vaccinarea se realizează prin intermediul unităților santiare sau a centrelor de vaccinare ori a echipelor mobile de vaccinare, în funcție de situație.

Etapa a II-a include populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale. Se derulează prin rețeau de centre de vaccinare, echipe mobile de vaccinare sau medicină de familie, după caz.

Etapa a III-a va consta în vaccinarea populației generale.

La nivelul județului Gorj, etapa I este în plină desfășurare și se fac pregătiri intense pentru Etapa a II-a de vaccinare.

Cum această etapă secundară include vaccinarea în centrele special amenajate, echipe mixte formate din membri ISU Gorj și DSP Gorj efectuează activități de verificare a tuturor centrelor de vaccinare. Conform informațiilor oferite de ISU Gorj, în prezent s-au stabilit centrele de vaccinare pentru Etapa a II-a, precum și personalul medical specializat, însă în continuare au loc verificări.

Județul Gorj are în prezent 20 de centre de vaccinare anti COVID-19, printre care și un centru de vaccinare mobil destinat căminelor pentru îngrijirea persoanelor vârstnice și a celor cu dizabilități.

 

Back to top button