ActualitateSliderUltima ora

Rata de pozitivare ridicată

România a înregistrat azi un număr de doar 1.987 noi cazuri covid. Numărul scăzut de noi cazuri este dat de numărul scăzut de probe prelevate. Doar 7.005 teste au fost efectuate la nivel național, astfel că rata de pozitivare este de aproximativ 28,36%. Practic se testează la mai puțin de un sfert din capacitate.

Observăm o scădere a numărului deceselor COVID-19. 71 români au murit în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Numărul românilor aflați în stare gravă la terapie intensivă se află în continuare în scădere, 1.083 fiind internați în acest moment.

De la debutul pandemiei și până în prezent, peste 673.000 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus au fost confirmate.

600.710 pacienți au fost declarați vindecați, iar 16.725 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

La nivelul județului Gorj, numărul de noi cazuri raportate este 17.

Din nefericire a fost înregistrat un deces. Este vorba despre o femeie în vârstă de 64 de ani, care prezenta și alte afecțiuni medicale.

De la începutul pandemiei, 5.272 de persoane au fost confirmate pozitiv pe raza județului Gorj.

4.892 gorjeni s-au vindecat, iar 258 au decedat.

În ceea ce privește coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, județul Gorj înregistrează 0,74 la mie, fiind situat în scenariul verde.

În prezent 5 județe se află în scenariul roșu: București, Cluj, Constanța, Iflov și Timiș. Cea mai mică rată de infectare înregistrată este în județul Harghita, 0,6 la mie, iar la polul opus județul Ilfov înregistrează cea mai mare rată de incidență 5.

Back to top button