ActualitateSliderUltima ora

Număr scăzut de amenzi în Gorj de Revelion

Polițiștii și jandarmii au aplicat, în perioada weekendului de Revelion, mai exact 1-3 ianuarie în România, zilnic între 2.800 și 3.800 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 680.000 de lei, ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei.

Pandemia generată de infecția cu virusul SARS-CoV-2 a avut un impact major la nivel național. În prezent peste 640.000 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus au fost înregistrate pe teritoriul României.

La nivelul județului Gorj, în weekendul de Anul Nou, pare că românii au reușit să respecte măsurile de protecție în mare parte, numărul amenzilor fiind mai scăzut chiar și decât în perioada Crăciunului. Astfel, doar 172 de sancțiuni au fost înregistrate ca urmare a nerespectării măsurilor de purtare a măștilor de protecție, în valoare totală de 38.000 de lei.

Inspectoratul de Poliție Județean Gorj a transmis că în ultimele 24 de ore au fost desfășurate 14 acțiuni de verificare cu efective mărite în sistem integrat, sub coordonarea Instituției Prefectului, împreună cu celelalte instituții implicate, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În total, 239 de  polițiști, jandarmi și polițiști locali, lucrători ai ISU Gorj, reprezentanți ai ANPC, ANSVSA și ai Ministerului Sănătății au acționat în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, terase și mijloace de transport în comun.

Au fost constate mai multe nereguli astfel că mai multe sancţiuni contravenţionale au fost aplicate în baza Legii nr. 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

De asemenea, au fost desfășurate acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse, pe raza întregului județ, privind obligativitatea purtării măștii de protecție și păstrarea distanțării pentru toate persoanele prezente, în spațiul public, în funcție de restricțiile prevăzute în municipiu Târgu-Jiu și orașele sau comunele din județul Gorj.

Forțele de ordine vor desfășura permanent activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

Back to top button