ActualitateSliderUltima ora

Salariu mărit cu 40 de lei

Premierul Florin Cîțu a fost de acord, în cadrul unei întâlniri cu patronatele și sindicatele din economie, cu o majorare netă de 40 de lei a salariului minim din 2021. Astfel, salariul minim net va ajunge la 1.386 de lei.

Guvernul are în vedere creșterea salariului minim brut pe țară garantat în plată pentru anul 2021 cu un nivel care să depășească rata inflației, respectiv cu 70 de lei brut, de la 2230 de lei la 2.300 de lei brut/lunar.

Acest nivel a fost stabilit în contextul în care reprezentanții sindicatelor au solicitat creșterea salariului minim pe economie la 2.400 de lei/lunar, iar cei ai patronatelor au solicitat înghețarea salariului minim pe economie la nivelul actual, cel puțin pentru primele luni ale anului viitor, argumentând situațiile dificile cu care se confruntă anumite sectoare economice.

Deputatul de Gorj, Gheorghe Pecingină, afirmă că se va analiza în detaliu creșterea salariului minim, întrucât de aceste indice depind și alți factori, cum ar fi punctul de amendă.

Creșterea salariului minim va determina și creșterea anumitor prețuri pentru ca angajatorii să poată plăti diferența de bani. În campania electorală s-a vorbit și despre impozitarea 0 a salariului minim, însă propunerea încă se află în analiză pentru a se vedea clar cu cât ar afecta neimpozitarea salariului bugetul statului. Cert este că neimpozitarea salariului minim nu va avea loc anul viitor.

Hotărârea privind stabilirea salariului minim brut pe țară garantat în plată va fi adoptată în ședința Guvernului din 30 decembrie 2020.

Back to top button