Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Platformă online pentru vaccinare

Platforma informatică care permite programarea persoanelor pentru vaccinarea împotriva COVID-19 apartine Guvernului României și, începând de astăzi este operațională.

După lucrătorii din domeniile sănătate și social, urmează să se activeze accesul în aplicație și pentru celelalte două grupe de vaccinare. Grupa a II-a este reprezentată de  populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale, iar  grupa a III-a reprezintă populația generală.

Imediat ce accesul în aplicație va fi disponibil și pentru ultimele două grupe populaționale, Guvernul va trimite o informare în acest sens.  Planificarea electronică prin intermediul platformei eficientizează procesul de vaccinare. Acesta prevede distribuția dozelor de vaccinare și astfel, se evită supraaglomerarea din centrele de vaccinare. Platforma informatică vine în sprijinul tuturor celor care vor să se programeze pentru vaccin, inclusiv populația generală din etapa a 3-a.

Pașii de înscriere sunt ușor de parcurs. Persoanele care se planifică la vaccinare își creează un cont pe baza datelor de identificare și a numărului de telefon. În contul creat, cetățenii au acces la propriile programări: centrul de vaccinare, datele la care vor fi efectuate prima administrare și rapelul (cea de-a doua doză).

De asemenea, în momentul programării, platforma generează un document pe baza căruia se va face accesul în centrul de vaccinare la data planificată. Ulterior, la prezentarea în centrul de vaccinare a persoanei programate, validarea programării se realizează în zona de triaj prin scanarea codului QR de pe documentul generat de platformă sau pe baza cărții de identitate.

Platforma a fost dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale pe baza cerințelor operaționale formulate de Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19. Personalul medical din centrele de vaccinare va utiliza tablete distribuite de STS, cu ajutorul cărora se va realiza accesul securizat în aplicația Registrul Electronic Național de Vaccinare. Aplicația este pusă la dispoziție de Institutul Național de Sănătate Publică pentru a avea evidența vaccinărilor. Platforma și sistemele informatice puse la dispoziție de către Serviciul de Telecomunicații Speciale au fost astfel dimensionate și configurate încât să permită accesarea simultană de către un număr mare de utilizatori, totodată fiind implementate și măsuri specifice de securitate cibernetică.

Articole similare

Back to top button