Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Cum ar putea arăta Guvernul

După consultările de aseară, în sfârșit a fost anunțat numele viitorului Prim-ministru. Florin Cîțu va fi șeful Guvernului și va conduce cabinetul format din 18 de miniștri de la PNL, USR și UDMR.

Florin Cîțu a declarat că vine în față cu o echipă de profesioniști, iar fiecare minister va avea obiective clare care vor fi duse la îndeplinire.

18 miniștri și doi vicepremieri vor forma noul executiv odată cu votul de încredere acordat de Parlament. Dan Barna și Kelemen Hunor vor sta lângă Cîțu la ședințele de Guvern, iar Șeful Cancelariei va veni tot de la USR-PLUS, în persoana lui Victor Giosan.

PNL va avea 9 portofolii.  La Ministerul Apărării Naționale va rămâne Nicolae Ciucă, la fel și Bogdan Aurescu la Externe. Alexandru Nazare va ocupa portofoliul Finanțelor Publice, iar la Interne, în locul lui Marcel Vela va veni Lucian Bode, ministru al transporturilor în cabinetul Orban. Sorin Cîmpeanu va reveni la Ministerul Educației. Fostul vicepremier, Raluca Turcan, va prelua Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Virgil Popescu Ministerul Energiei, iar Cultura și Agricultura va fi condusă în continuare de Bogdan Gheorghiu, respectiv Adrian Oros.

USR-Plus va deține 6 ministere. Cătălin Drulă vine la Transporturi și Stelian Ion la Justiție. Ministerul Investițiilor și proiectelor Europene va fi condus de Cristian Ghinea, iar la Ministerul Sănătății va reveni Vlad Voiculescu, fost ministru în Guvernul Cioloș. Portofoliul de la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării va fi ocupat de Ciprian Teleman, iar cel de la Economie, Antreprenoriat și Turism de Claudiu Năsui.

UDMR a primit 3 ministere. Cel al Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației  va fi condus de Cseke Atilla, în timp ce Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor de Tánczos Barna. În final, Ministerul Tineretului și Sportului îi va reveni lui Novak Eduard.

Programul de guvernare cuprinde, printre altele, modificarea Constituției, a Legilor Justiției, a legislației penale  și reorganizarea Ministerului Afacerilor Interne, ce prevede și integrarea poliției locale în subordinea sa.

Articole similare

Back to top button