Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Campanie de donare sânge a Colegiului din Sadu

Numărul donatorilor de sânge a scăzut drastic de la începutul pandemiei și până în prezent, astfel că centrele de transfuzii fac un apel către cetățeni să doneze sânge pentru a salva vieți.

Cei care doresc să doneze trebuie să îndeplinească mai multe condiții. Să aibă între 18 și 60 de ani, greutatea de peste 50 de kg și să nu fi avut vreo intervenție chirurgicală în ultimele 6 luni.

De asemenea pentru a putea dona sânge trebuie să nu aveți nicio boală infecțioasă, cum ar fi gripa, și să nu consumați alcool cu 24 de ore înainte.

La nivelul județului Gorj există un singur centru de transfuzie sanguină, situat în municipiul Târgu Jiu.

Se pare că elevii, împreună cu un profesor coordonator de la Colegiul „Mihai Viteazu” din Bumbești Jiu s-au hotărât să facă o faptă bună acum în prag de sărbători, iar deși își desfășoară cursurile online, s-au mobilizat și au mers împreună să doneze sânge.

Reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine din Târgu Jiu susțin că această campanie de donare a Colegiului „Mihai Viteazu” a devenit deja o tradiție. Deși numărul elevilor este destul de scăzut anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus, fiecare donație contează, fiind o posibilitate spre o nouă șansă la viața.

Cu toate că suntem în plină pandemie, pentru a salva vieți este nevoie în continuare de campanii de donare cum ar fi cele realizate de asociații, organizații studențești sau chiar instituții publice.

Articole similare

Back to top button